5 tips om sneller te werken als chatoperator

Je bent begonnen met werken als chatoperator. Het werk bevalt je goed, je hebt leuk contact met je coaches, maar ondanks hun hulp heb je toch nog het idee dat je sneller kunt werken en dus ook meer geld kunt verdienen. Hier zijn 5 tips om je daarbij te helpen.

Tip 1: Een lijst met onderwerpen

Maak lijstjes met onderwerpen en leg of hang die binnen je gezichtsveld. Je kunt een lijstje met standaard onderwerpen maken, maar ook gespecificeerde lijstjes. Dat is persoonlijk. Dit kun je ook doen met synoniemen voor woorden die je vaak gebruikt. Na een tijdje zul je merken dat je de lijstjes steeds minder gebruikt. Je kunt ze dan aanvullen met nieuwe onderwerpen of gewoon lekker in de prullenbak gooien.

Tip 2: Leer je klanten kennen

Als je een gesprek hebt wat pas kort speelt dan is het heel makkelijk om de persoon en het gesprek te leren kennen. Door daar de eerste paar keer dat je een bericht stuurt aandacht aan te besteden, kun je de volgende keer de actuele data doornemen en het gesprek sneller voortzetten. Daarnaast is het voor jezelf ook prettig als je een gesprek voert in plaats van een bericht verwerkt. Het werkt sneller en makkelijker.

Tip 3: Focus

Zet de televisie uit, de muziek uit en focus. Zorg dat je niet afgeleid wordt. Dit is een valkuil van thuis werken. Je kunt makkelijk iets anders tussendoor doen, het werk zelf tussen de aardappelen en het vlees doen en mensen kunnen je ook makkelijker storen, want je bent gewoon thuis. Vermijd dit. Zeg dat je op bepaalde tijden werkt tegen mensen die eventueel onverwacht langs kunnen komen.

Net als op een kantoor werk je gewoon veel sneller als je niet afgeleid wordt. Creëer een werkomgeving voor optimaal resultaat.

Tip 4: Neem op tijd een pauze

Bovenstaande gezegd, vergeet niet op tijd een pauze te nemen. Je verliest je concentratie na 45 minuten werken, als je dit ook met focus doet. Neem dan minimaal 15 minuten pauze. Drink of eet wat en ga dan weer aan de slag. Na 4 uur neem je een langere pauze zodat je eventueel later nog even kunt werken. Mocht je minder per dag kunnen werken, dan kan dat ook natuurlijk. Dit is voor als je er op een dag meer tijd in wilt steken.

Tip 5: Werk volgens een routine

Bekijk eerst wat jij een fijne routine vindt. Misschien lees je het gestuurde bericht door en log je meteen, of je schrijft ondertussen al het antwoord en logt daarna pas de gegevens. Dat verschilt per persoon. Wat je ook doet, zorg dat je het iedere keer hetzelfde doet. Dit kost in het begin wat aandacht, maar je zult merken dat je hier al snel niet meer over na hoeft te denken en productiever bent.

Online extra geld verdienen als chatoperator is helemaal niet moeilijk en kan op korte tijd een leuke zakcent extra opleveren, mits je er mee omgaat zoals iedere andere baan. Wil je ook geld bijverdienen als chatoperator? Meld je nu aan op Chatoperator.nl!_

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *