Thuiswerken, de voor- en nadelen

Thuiswerken is tegenwoordig een vaak voorkomende term, die hand in hand gaat met het zogenaamde ‘Nieuwe Werken’. Eigenlijk is thuiswerken niets meer en niets minder dat het flexibel maken van je werk naar plaats en tijd. Thuiswerken lijkt voor velen ideaal, maar wat de voor- en nadelen zijn, lichten we verder toe in dit artikel.

Voordelen thuiswerken
Aangezien er minder gereisd moet worden tussen werk en thuis, bespaar je niet alleen op reistijd, maar ook op reiskosten. De besparing op tijd en kosten is voor de werknemer een groot voordeel.

Een thuiswerkplek kun je helemaal naar je eigen zin inrichten. Zorg ervoor dat je in ieder geval een aparte ruimte tot je beschikking hebt, aangezien het anders moeilijk wordt om werk en privé van elkaar te scheiden. Laat in deze ruimte je creativiteit helemaal de vrije loop gaan.

Wanneer je graag voor jezelf werkt, is de grote mate van zelfstandigheid ook een erg groot voordeel. Je kunt de tijd zo indelen, zoals het jou uitkomt. Ben je een ochtendmens? Maak daar dan gebruik van en begin lekker vroeg. Kom je pas wat later op gang? Houd daar met je tijdsindeling dan rekening mee. Een bijkomend voordeel bij deze zelfstandigheid is het rustig kunnen werken.

Je bent je eigen baas. Jij bepaalt wat er op “kantoor” gebeurd, en niemand zal jou er op aanmerken. Het geeft dus veel vrijheid en ondertussen kun je gewoon je geld verdienen.

Nadelen thuiswerken
Wanneer je thuis werkt is het, ondanks dat je beschikt over een aparte werkruimte, toch moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. Je bent al snel een wasje aan het draaien, een uitgebreide lunch aan het bereiden, je huisdier aan het verzorgen of met je partner en/of kinderen aan het socializen.

Waar de grote mate van zelfstandigheid door de één als voordeel ervaren wordt, kan dit voor de ander juist ook een nadeel zijn.Om dan thuiswerken nog steeds als iets positiefs te kunnen zien, vereist veel zelfdiscipline van jou als werknemer, ook op het gebied van structuur en regelmaat.

Thuiswerk tips
Wanneer je interesse hebt gekregen om voort vanuit huis te werken kun je bijvoorbeeld chatoperator worden. Wanneer je chatoperator wordt heb je de totale vrijheid om je eigen werk uren te bepalen. Een (bij)baan als chatoperator is eenvoudig te vinden. Een betrouwbare werkgever voor een chatoperator vind je hier. Aanmelden is betrouwbaar en eenvoudig, het kost misschien een half uurtje van je tijd, en je kunt direct starten met werken als chatoperator.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *