Traditioneel werk vs thuiswerk

In dit artikel ga ik het hebben over geld verdienen met traditioneel werk ten opzichte van thuiswerk. Er zijn voor- en nadelen verbonden aan beide manieren van werken. Als ik het heb over traditioneel werk dan bedoel ik werk van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5. Als ik het heb over thuiswerk dan bedoel ik werken vanuit thuis waarbij je je eigen uren kan bepalen.

Ritme
Voordelen van het werken van 9 tot 5 is het ritme. Elke dag sta je op dezelfde tijd op en ga je weer op hetzelfde tijdstip naar huis. Dit voordeel is net zo goed weer een nadeel omdat je op deze manier snel in een sleur kan raken of dat je je op een dag niet zo lekker voelt en je een paar uur langer wil slapen wat geen mogelijkheid is want je moet op tijd aanwezig zijn en anders vinden ze wel iemand die op tijd aanwezig kan zijn.

Met thuiswerk bepaal je zelf je eigen ritme wat niet altijd makkelijk is en daardoor kan je een onregelmatig ritme hebben waar je je niet goed bij voelt.

Collega’s
laten we zeggen dat je bij traditioneel werk altijd wel collega’s hebt. Er zijn natuurlijk ook traditionele banen waarbij je bijna geen collega’s hebt maar ik bedoel ik hier vooral een sociaal aspect mee waarbij je op een dag (genoeg) mensen ziet en bij thuiswerk kun je vaak de hele dag alleen zijn. Dit is een issue die ik wel vaker heb gehoord van mensen die thuiswerken. Aan de andere kant kun je hele vervelende collega’s hebben waar je niks mee hebt en je liever thuisblijft. Bij Contentmods.com kun je altijd met collega’s over Skype praten zodat je nooit alleen bent.

Baas
Met thuiswerk heb je je eigen baas en met traditioneel werk heb je in bijna alle gevallen een meerdere waar je naar moet luisteren. Je kan natuurlijk ook een hele fijne baas hebben en dan is er niks aan de hand maar in vele gevallen en hier zijn ook veel artikelen te vinden op het internet kunnen mensen hun baas wel schieten. Met thuiswerk ben je je eigen baas dat net zo goed voordelig en nadelig kan zijn. Je moet jezelf in je eigen omgeving kunnen motiveren. Er is niemand anders die dat doet.

Geld
Met traditioneel werk verdien je gewoon het bedrag wat je hebt afgesproken en je weet waar je aan toe bent en precies hoeveel je krijgt en uit kan geven. Met thuiswerk verdien je eigenlijk gewoon hoeveel je werkt. Dus hoe meer je werkt hoe meer je verdient. Als je een tijd lang niks doet dan stroomt geen geld binnen waardoor je weer in de problemen kan raken. Hierbij is het een ritme ook weer van belang.

Dit zijn wat mij betreft de belangrijkste verschillen van thuiswerk vs traditioneel werk.
Bij voordelen van thuiswerk vind je nog meer verschillen zoals: flexibel, tijd en stress en productiviteit.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *