Hoe je geld verdient met chatten en tips om hierin succesvol te zijn

Online geld verdienen klinkt heel aantrekkelijk. Je ziet overal advertenties die bergen goud beloven voor een minimale inzet. Zo werkt het niet helemaal. Toch kun je een heel erg aantrekkelijk bedrag bijverdienen met thuiswerk. Erg toegankelijk is het werk als chatoperator. Als je Nederlands goed is en je bent creatief met schrijven, dan kun je al snel een leuke zakcent bijverdienen.

Welke kwaliteiten heb je nodig?
Goed Nederlands schrijven is om te beginnen erg belangrijk. Nederlands is een moeilijke taal. Het gaat niet om dure woorden, maar een goede zinsopbouw en correcte grammatica is belangrijk.

Creatief schrijven. Je komt continu in nieuwe gesprekken terecht en alhoewel het om voornamelijk erotische gesprekken gaat, is dit zeker niet het enige onderwerp dat ter sprake komt. Je bent soms net een psycholoog. Het is daarbij belangrijk dat je inspeelt op wat je binnenkrijgt. Een echt gesprek voeren dus.

Daarvoor is het weer handig als je goed kunt scannen. Scannen is als je snel over de tekst (het binnengekomen berichtje of de loggegevens) heengaat en de hoofdwoorden eruit oppikt. Dat bespaart een hoop tijd. Zeker als iemand een heel lang bericht naar jou heeft gestuurd. Ook kun je dan bij een gesprek, dat je nog niet kent, snel het profiel van de klant doornemen.

Zelfdiscipline is erg belangrijk. Er zijn wel enkele richtlijnen over hoeveel je per week dient te verwerken, minimaal 250 berichtjes, maar je kunt vierentwintig uur per dag inloggen, zeven dagen per week. Dat is dus makkelijk haalbaar. Ook is het de bedoeling dat als je drie dagen niet inlogt, dat je dat even aangeeft. Daarbuiten ben je dus vrij om zelf je tijd in te delen. Dit is erg fijn, maar je moet dan toch de zelfdiscipline hebben om ook aan de slag te gaan. Wat erg kan helpen is om voor jezelf targets te stellen. Een x-aantal uur of berichtjes per dag bijvoorbeeld.

Kun je veel geld verdienen met thuiswerk?
Het is een beetje flauw om het zo te stellen, maar het is nu eenmaal een feit: hoeveel jij verdient ligt aan jezelf. Bij [Contentmods.com](http://contentmods.com/) is er een constante flow van berichtjes en zit je dus nooit zonder werk. Daarnaast kun je 24/7 werken en dat de hele week. Hoe meer berichtjes jij verwerkt op een week, hoe meer jij betaald krijgt. chatoperator werkt met een staffel. Hoe meer berichtjes jij dus verwerkt hoe meer je ook betaald krijgt per berichtje.

Na acht uur ‘s avonds krijg je er 0,01 eurocent per berichtje extra bij. Dat krijg je er nog eens een keer extra bij in het weekend. Op zaterdag- en zondagavond na acht uur krijg je dus 0,02 eurocent per berichtje extra. Dat klinkt misschien als een laag bedrag, maar telt aan het einde van de week lekker erbij op.

Rekenvoorbeeld:
Je hebt op zondagavond (om twaalf uur in de nacht begint de week opnieuw te tellen) duizend berichtjes getypt.
1000 = 0,145 eurocent per bericht = 145,- euro
Maar van die duizend berichtjes heb je er vierhonderd na acht uur ‘s avonds gedaan.
400 x 0,01 eurocent per berichtje = 4,- euro
En van die duizend heb je er driehonderd in het weekend verwerkt.
300 x 0,01 eurocent per berichtje = 3,- euro.
In totaal heb je dus 145,- + 4,- + 3,- = 152,- euro verdient.
Gemiddeld type je 40 berichtjes per uur (dit verschilt natuurlijk per persoon en ligt aan hoe snel je typt en hoe lang de berichtjes zijn die je typt).
1000 berichtjes per week : 40 berichtjes per uur = 25 uur werk per week
152,- euro per week : 25 uur werk per week = 6,08 per uur.

Ben je echter snel met typen, veertig per uur is een laag gemiddelde, en je hebt aan het einde van de week 1200 berichtjes verwerkt, dan krijg je weer een halve cent per berichtje meer.

Zoals je ziet kun je per maand dus al snel zes- tot achthonderd euro extra verdienen. Het zijn misschien geen gouden bergen, maar het kan wel een hoop luxe extra zijn.

Is online geld verdienen met thuiswerk iets voor jou?

Het handige aan thuiswerk is dat je niet thuis hoeft te zitten om te werken, maar dat je het vanaf iedere locatie kunt doen. Zorg echter voor een rustige ruimte om te werken. Je verwerkt de meeste berichtjes als je geconcentreerd en zonder afleiding kunt werken. Daarnaast komen er soms expliciete foto’s langs die niet voor iedere gelegenheid geschikt zijn. Een snelle internetverbinding en een goede computer zijn ook belangrijk om snel en goed door te kunnen werken. Werk ook niet te lang achter elkaar door. Het is aan te raden om bijvoorbeeld iedere twee uur een pauze te nemen. Als je verder ook nog creatief bent en je vindt het leuk om te chatten, dan is het zeker een aanrader. Betaald krijgen om te kletsen; wie wil dat nou niet?

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *